Restauratietrainingen 2022

Stichting RIBO biedt trainingen  aan  voor professionals in de restauratie. Een gevarieerd aanbod  praktijkgerichte restauratietrainingen voor onder andere medewerkers van restauratie/bouwbedrijven,  toezichthouders, bouwkundig inspecteurs, monumentenadviseurs, medewerkers architectenbureaus, bouwkundig medewerkers vastgoedbedrijven, monumentenambtenaren en leden van erfgoedcommissies.

De trainingen vinden plaats in ons Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht. RIBO beschikt met dit centrum over een inspirerende en technisch goed geoutilleerde  praktijk-leer omgeving. Er zijn verschillende ruimtes voor instructies en een uitstekende (machinale) werkplaats met moderne machines. Ook is er een grote verscheidenheid aan historische bouwmaterialen, welke bij de trainingen  als lesmateriaal worden gebruikt.  Een aantal trainingen wordt ook verzorgd vanuit de locatie Bouwmensen in Ruinen.

De trainingen worden verzorgd door vakkundige docenten die hun sporen in hun specifieke vakgebied hebben verdiend.

Voor het blijven door ontwikkelen van vakkennis en vaardigheden in de restauratie biedt Stichting  RIBO in 2022 weer diverse praktijkgerichte trainingen aan, gericht op specifieke thema’s, onderwerpen en vaardigheden in de restauratie. Deze trainingen worden verzorgd door ervaren docenten  die hun sporen in de restauratie hebben verdiend. Het blijven werken aan kennis en vaardigheden in de restauratie wordt steeds belangrijker, nu steeds meer eisen worden gesteld aan  bedrijven die restauratiewerk uitvoeren. Zonder de juiste kennis en vaardigheden kan (onherstelbare) schade worden aangericht bij het werken aan monumenten.

De praktijkgerichte  restauratietrainingen zijn bedoeld voor onder andere medewerkers van restauratie- en bouwbedrijven, gemeentelijke toezichthouders, bouwkundig inspecteurs, monumentenadviseurs, medewerkers architectenbureaus, bouwkundig medewerkers vastgoedbedrijven, monumenten-ambtenaren en leden van erfgoedcommissies.

Aanmelden voor een training kan via info@restauratietrainingen.nl

Comments

Geef een reactie

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.