Start van het Restauratie -en Innovatielab

Na een voorbereiding van bijna twee jaar, is de  bouw van het Restauratie- en innovatielab van de Stichting RIBO op 11 maart jl. officieel van start gegaan. Het startsein werd verricht door Roy de Witte, gedeputeerde voor Leefbaar Platteland, Cultuur en Sociale kwaliteit.

RIBO zet zich in voor het behoud van het vakmanschap in de restauratie. Samen met het ROC van Twente worden jongeren opgeleid in traditioneel en hedendaags vakmanschap en kunnen erfgoed professionals zich verder bekwamen in de restauratie door het volgen van trainingen. Ook circulair en duurzaam bouwen krijgt volop de aandacht onder meer door het hergebruik van historisch bouwmateriaal.

RIBO voert deze activiteiten uit vanuit het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht te Hengelo.  Dit praktijkcentrum is gevestigd op een historisch erf op het landgoed Twickel. De bouw van het Restauratie- en innovatielab voorziet in een geweldige impuls voor zowel de bestaande als nieuwe activiteiten.          RIBO wil met het Restauratie- en innovatielab, het bestaande  praktijkcentrum door ontwikkelen tot een broedplaats voor restauratietalenten. Het PRA moet hét centrum worden voor restauratie-opleidingen, houtbouw, innovatie in de restauratie  in  Overijssel.  Een iconische ontmoetingsplek voor iedereen die belang hecht aan instandhouding van  het gebouwde cultureel erfgoed, zowel voor professionals als niet-professionals.

De bouw zal zoveel mogelijk circulair en duurzaam worden gerealiseerd.  Studenten Technicus Hout en Restauratie werken mee aan de bouw van hun eigen opleidingscentrum!

De bouw zal zoveel mogelijk circulair en duurzaam worden gerealiseerd. 

Geef een reactie

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.