Ambachtendorp Schaesberg

Rondom Slot Schaesberg wordt de komende jaren een compleet ambachtendorp gebouwd. Als eerste is – op september 2021 –  de smederij in gebruik genomen. Hier kun je van dichtbij zien authentiek vakmanschap ervaren. Er worden ook demonstraties en workshops georganiseerd voor geïnteresseerden in ambachten en het restauratievakgebied. Daarnaast is het voor groepen mogelijk om workshops te volgen.

Maar het ambachtendorp is niet alleen in het leven geroepen om bezoekers kennis te laten maken met oude ambachten. Jonge vaklieden, studenten, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers kunnen zich hier bekwamen in uiteenlopende vakgebieden. Oftewel leren in de praktijk! Dat is ook waar ROP voor staat. ROP-Zuid onderhoudt daarom nauwe contacten met Slot Schaesberg. Onder meer organiseren wij excursies naar Slot Schaesberg en houden wij er gastlessen. fake bell ross watches

Er wordt nu gewerkt aan de uitbouw van Slot Schaesberg met een timmerwerkplaats en een steenhouwerij, zodat het een echt praktijkcentrum voor restauratie en ambacht gaat worden.

Rondom Slot Schaesberg wordt de komende jaren een compleet ambachtendorp gebouwd. Als eerste is – op september 2021 –  de smederij in gebruik genomen. Hier kun je van dichtbij zien authentiek vakmanschap ervaren. Er worden ook demonstraties en workshops georganiseerd voor geïnteresseerden in ambachten en het restauratievakgebied.

Comments
  • Eu et tellus vestibulum taciti et sit, nunc enim ipsum donec aliquam vitae, per mauris, amet ultrices. Pellentesque amet proin ut vestibulum eleifend nam, wisi vel tellus pulvinar mi risus consectetuer, sed faucibus facilisi, accumsan nam.

Geef een reactie

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.