Bouw & Infra Festival

Op 17 juni vond voor de 1e keer het Bouw & Infra Festival plaats in Beek. Hetzelfde festival vond die dag ook in Veenendaal plaats. Op het terrein van Steenfabriek Vandersanden en Bouwmensen Beek bezochten 750 leerlingen van 17 scholen uit Noord – Midden- en Zuid Limburg het festival.

Zoals dat voor vele sectoren geldt, heeft ook de bouw/restauratie sector te maken met een personeelstekort. Door een dag als deze wordt geprobeerd in een vroeg stadium met de bouw/restauratie in aanraking laten komen.

Via een uitgestippelde route zijn de leerlingen langs 5 pleinen geleid, waarbij zij stap voor stap door het bouwproces zijn meegenomen. Naast een plein met traditionele bouwactiviteiten waren er ook pleinen ingericht met een focus op restauratie, infra, prefab en innovatie.

Ook de restauratiesector gaat en moet met zijn tijd mee. Hierdoor worden technologische innovaties steeds vaker ingezet tijdens het bouwproces.

ROP-Zuid was aanwezig tijdens deze dag en heeft voorlichting gegeven pover het restauratie vakmanschap. Door middel van video’s, fotomateriaal, oud gereedschap en het tonen van verschillende houtverbindingen was het voor de  leerlingen mogelijk om kennis te maken met de restauratiesector.

Geef een reactie

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.