Restauratieschilderen geeft een kick!

Dat de achttienjarige Jesse van Dommele uit Bruinisse schilder zou worden, was voor niemand een verrassing. Al rond zijn dertiende jaar mocht hij met opa, die ook schilder is, mee om klusjes te doen. Dit begon met eerst alleen voorwerk – schoonmaken en schuren –, maar al snel mocht hij ook al wat schilderen.

Tijdens zijn vmbo-opleiding Bouw, Wonen en Interieur (BWI) aan de locatie Kerkpolder van het Calvijn College in Krabbendijke, ging Jesse stagelopen bij schildersbedrijf Noom. Hij mocht mee naar het restauratieproject de Nieuwe Kerk in Zierikzee, en de liefde voor het schilderen van monumenten was geboren! Schildersbedrijf Noom had al snel in de gaten dat Jesse veel potentie heeft voor het vak en boden hem een leerplek aan wanneer hij de opleiding schilderen zou gaan volgen.

Inmiddels is Jesse al sinds september 2022 bezig met de mbo-opleiding schilderen en hij heeft er geen moment spijt van gehad! Het mooiste monument dat hij tot nu toe heeft gerestaureerd, is Hoeve Van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke. Hier heeft hij onder andere meegewerkt aan houtrotherstel en het schilderen van kozijnen en deuren. Ook de kerk van Kats was een mooi project, want daar mocht hij met speciale verf – minerale muurverf – de gevels behandelen.

Op de vraag of hij andere jongeren deze opleiding zou aanraden, heeft hij zijn antwoord meteen klaar. “Het is een mooi vak waarbij je lekker buiten kunt werken. En van iets ‘slechts’ weer iets moois maken, geeft echt een kick. Zeker als je de volgende dag terugkomt en je schilderwerk zo mooi blinkt!”

Begin 2022 is de 18 jarige Jesse van Dommele uit Bruinisse begonnen met zijn opleiding MBO 2 schilderen. Daar heeft hij tot vandaag zeker nog geen spijt van gehad.

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.