Restauratie Bruinenburgersluis

Project

Bruinenburgersluis

Locatie

Leusden

Regio

Mid West

Restauratie van de Bruinenburgersluis: Een Historische Parel in de Grebbelinie

Midden in het schilderachtige landschap van de Grebbelinie, een belangrijke historische verdedigingslinie in Nederland, bevindt zich een verborgen schat genaamd de Bruinenburgersluis. Dit prachtige stukje erfgoed wordt vaak beschouwd als een van de mooiste plekken langs de linie, en het heeft een rijke geschiedenis en betekenis die teruggaat tot vervlogen tijden. Deze rijke geschiedenis moet natuurlijk behouden blijven en daarom wordt de sluis nu gerestaureerd. Jurgen Bruin (28), werkvoorbereider, vertelt ons over het project, over zijn werk én over wat restauratie nou zo leuk maakt. 

De Bruinenburgersluis: Een prachtige erfgoedparel
Op dit moment ondergaat de Bruinenburgersluis een restauratieproject, verzorgd door Aannemersbedrijf Van Hees en Zonen, dat gespecialiseerd is in waterbouw. Deze restauratie is niet alleen een teken van zorgvuldige aandacht voor historisch erfgoed, maar ook een kans om de pracht van deze locatie te herstellen en te behouden voor toekomstige generaties.

De uitdagingen van het restauratievak
Jurgen Bruin is werkvoorbereider bij het aannemersbedrijf. Hij is betrokken bij het gehele bouwproces, en dat omvat meer dan alleen de restauratiewerkzaamheden. Zijn verantwoordelijkheden strekken zich uit van het bestellen van materialen tot het begeleiden van de uitvoering van het project. Het is dit brede scala aan taken dat Jurgen zo enthousiast maakt over zijn werk.

Jurgen vertelt over de uitdagingen die het restauratievak met zich meebrengt. Hij benadrukt dat het uiteindelijke doel is om, wanneer het restauratiewerk is voltooid, de indruk te wekken alsof zij er nooit zijn geweest.

Over Aannemersbedrijf van Hees en Zonen

Al in de 18e eeuw was familie Van Hees bezig met werkzaamheden in en om het water. Tot op de dag van vandaag zijn zij een onafhankelijk familiebedrijf met ervaren en deskundige medewerkers met passie voor het vak. Opdrachtgevers weten wat hen aan ons hebben. Eerlijk en vakkundig advies, open communicatie en korte lijnen.

Opdrachtgever is: Waterschap Vallei en Veluwe

Aannemersbedrijf van Hees en Zonen

Sterk in én om het water.

Bruinenburgersluis

Gerelateerd

Matthijs (27) ontdekt het restauratievak bij Holleman Santpoort

Ouderkerk a/d Amstel

Eendrachtsmolen

Zevenhuizen

Erfgoedrestauratie in het Slotkwartier

Egmond aan den Hoef

Hoe word jij vakman/-vrouw?

Bekijk het stappenplan