Boerderij Burghoef in Best

Project

Boerderij Burghoef

Locatie

Best

Regio

Zuid

Projectomschrijving

Gebouwd in 1789 vormt boerderij “De Burghoef” in Best een uniek ensemble met de authentiek gebouwde Kempische schuur en de andere bijgebouwen. De boerderij wordt met liefde gerestaureerd door bouwbedrijf Oome Raamsdonk B.V. uit Raamsdonksveer. Met behoud van vele authentieke elementen, waaronder een prachtige monumentale schouw. De houten dakconstructie is onlangs vakkundig hersteld en voorzien van een isolerende dakfolie. Verder worden de originele spanten gerestaureerd en wordt het metsel- en voegwerk  werk onder handen genomen. Op dit moment wordt de nieuwe rieten dakbedekking aangebracht.

Op dit project is momenteel 1 leerling werkzaam. Behalve de werkzaamheden die tijdens de opleiding op school worden geleerd, krijgt deze leerling ook te maken met specifieke werkzaamheden die alleen in de restauratie voorkomen.

In de lange bestaansgeschiedenis van Oome Raamsdonk heeft het restaureren en onderhouden van monumentale gebouwen en andersoortige monumenten een speciale plaats binnen het bedrijf ingenomen. Heden ten dage kent het bedrijf een aparte restauratie afdeling, die voortborduurt op de ervaring die in de loop der jaren opgebouwd is met grote en kleine restauratiewerkzaamheden. Oome Raamsdonk is als Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB gecertificeerd) dan ook een bekende naam in de restauratiewereld. Zij hebben een schat aan specialistische kennis en ervaring in huis, die ze behouden doordat leermeesters het vak steeds overdragen aan leerlingen.

Oome Raamsdonk

allround aannemer met meer dan 70 jaar ervaring!

Boerderij Burghoef

Gerelateerd

Matthijs (27) ontdekt het restauratievak bij Holleman Santpoort

Ouderkerk a/d Amstel

Restauratie Bruinenburgersluis

Bruinenburgersluis

Eendrachtsmolen

Zevenhuizen

Hoe word jij vakman/-vrouw?

Bekijk het stappenplan