Excursie Driestar college

Excursie VMBO school Driestar college uit Leiden

Op uitnodiging van het kerkbestuur en uitvoerend aannemer restauratiebedrijf Den Hertog uit Nieuwer ter Aar is op 12 oktober 2023 een excursie met een metsel “les” georganiseerd voor VMBO school Driestar college uit Leiden. De restauratiewerkzaamheden aan de toegangsbrug is aangewezen als een ROP restauratieopleidingsproject. De restauratie beperkt zich voornamelijk tot herstel van metselwerk en vooraf is er al gekozen voor een restauratiebedrijf die zelf geen leerlingen in dienst heeft. De werkzaamheden worden uitgevoerd in een korte tijdsplanning van start op 4 september en zeg maar doorlopend tot half oktober, wat ook minder mogelijkheden biedt voor een invulling met een leerling. Bovendien zijn er veel te weinig of zeg maar geen leerlingen beschikbaar voor het vak van metselaar. Om toch met een alternatief invulling hieraan te geven is in overleg besloten om enkele excursies van scholen uit de buurt te organiseren. Er is een uitnodiging gegaan naar Basisschool De Wegwijzer in Warmond en naar VMBO Driestar college in Leiden.

Om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid tot een excursie voor scholen. En als promotie voor de restauratie van monumenten en daarmee om het vakmanschap van restaureren is door de plaatselijke krant hier een artikel over geschreven.
Vanwege het slechte weer is een deel van de excursie naar binnen verplaatst. De kerkvoogd heeft een verhaal verteld over het kerkgebouw en de toegangsbrug en hoe de restauratie tot stand is gekomen. Den Hertog heeft een PowerPoint presentatie gemaakt van het hele werk. Uiteindelijk hebben de leerlingen een goede indruk en een beeld gekregen hoe het is om voor het vak van restaureren te kiezen. Ook voor de aannemer was dit een positieve ervaring en hij zegt dit veel vaker te gaan doen om zo jongeren uit te nodigen op het werk.

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.