Excursie VMBO leerlingen Cals College IJsselstein

In juni heeft er een excursie plaatsgevonden naar een tweetal bedrijven in de regio Utrecht. Zo’n 17 leerlingen hebben een bezoek gebracht aan Meesters In en Van der Vegt, smeed en constructiebedrijf.

Bij Meesters In werken alleen maar ambachtslieden. Mensen met kennis, kunde en passie voor hun vak. Meesters In is toonaangevend als het gaat om kunst in de buitenruimte, historisch beton en monumentaal natuursteen. Van restauratie en onderhoud tot het realiseren van indrukwekkende projecten. Van klein tot groot.

Van der Vegt vervaardigd al ruim 100 jaar op continue basis betrouwbaar metaal- en smeedwerk dat jarenlang meegaat. Met liefde voor het ambacht en respect voor ons monumentale erfgoed werken hun vakmensen dagelijks aan de meest uiteenlopende metaal- en smeedproducten.

Bij beide bedrijven hebben de leerlingen eerst een presentatie gehad, waarin wordt uitgelegd wat de werkzaamheden o.a. inhouden. Daarna hebben zij in de praktijk mogen ervaren hoe het is om te werken met natuursteen en hoe het is om te smeden. Er is geen betere manier om te ontdekken of een bepaald beroep je past dan door het te ervaren.

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.