Bijna Nederlands kampioen bouwtimmeren voor student van de opleiding THR

Elk jaar organiseert Skills Netherlands voor het MBO Skills The Finals, waarbij studenten uit heel Nederland hun vaardigheden laten zien. Dit jaar namen bijna 600 finalisten deel aan 60 vakwedstrijden, die plaatsvonden op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch.

In de categorie bouwtimmeren deden acht studenten mee. Stan Baltus uit Limmen, student Technicus Hout en Restauratie aan het ROC in de Zaanstreek, behaalde de tweede plaats en won zilver. Joris van Wijnen, de winnaar van vorig jaar, wist opnieuw goud te pakken.

De opdracht voor dit jaar was het maken van een ingewikkelde kapconstructie, bestaande uit twee modules. Alleen Joris slaagde erin om deze volledig af te ronden. De competitie was spannend, aangezien de werkstukken van de top 4 op het eerste gezicht erg op elkaar leken. Elk werkstuk had kleine fouten, waardoor de beoordeling door de jury extra belangrijk was. Bijna alle deelnemers volgen de opleiding allround timmerman, behalve Stan, die tweedejaars student is in Technicus Hout en Restauratie (THR) in de Zaanstreek. Deze opleiding wordt op drie locaties in Nederland aangeboden. Vanuit Hengelo nemen ze altijd deel aan het onderdeel meubelmaken.

Bouke Koopman, docent bij de THR-opleiding in de Zaanstreek en internationaal jurylid voor Skills Netherlands in de categorie bouwtimmeren, begeleidt Joris van Wijnen naar de wereldkampioenschappen in Lyon in september. Alfred Evers, docent bij het RIBO in Hengelo, begeleidt de deelnemers in de categorie meubelmaken.

Get a quote

If you want to get a free quote without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.