rop-nederland.nl

U bevindt zich hier: Home Projecten Kanaalweg Delft
  • ROP
  • ROP
  • ROP
  • ROP

Kanaalweg Delft

Ref : 2015-01

Adres :

Kanaalweg Delf
Delft
Regio Zuid West
Aannemer Aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns bv

Restauratie, renovatie en verbouw Kanaalweg 2b in Delft

Het Rijksmonumentale pand aan de is in 1903 gebouwd als laboratorium van de afdeling Physica en Electrotechniek door J. van Lokhorst, Rijksbouwmeester. Het gebouw was destijds het tweede gebouw van de Polytechnische school wat “over het water” ten zuiden van de historische binnenstad, in het uitbreidingsgebied van de huidige TU, werd gebouwd. Het gebouw bevat laboratoriumzalen, ijklokalen, practicazalen, instrumentengallerij en meerdere collegezalen en verkeerd, afgezien van de staat waarin het zich bevindt, nog grotendeels in oorspronkelijke staat.

Na lange tijd van leegstand wordt het pand aan de Kanaalweg nu grondig gerenoveerd en herontwikkeld tot studentenhuisvesting en kantoorfaciliteiten en wordt hiermee de nieuwe thuishaven van DUWO Delft en het PhD House. Uitvoering van het project is in handen van Jurriëns, DP6 architecttuurstudio verzorgde het ontwerp.

Het huidige project in uitvoering betreft de restauratie van gevel en dak, waaronder het vernieuwen van de gehele leien kap. Aansluitend start Jurriëns met de verbouw van het interieur, waarbij het complex wordt herbestemd tot 47 studentenwoningen en kantoor voor Stichting DUWO.

Op dit project werken drie leerlingen onder begeleiding van leermeester Harm aan mooie praktijkonderdelen.

Geolocalisatie :

Terug naar de lijst