rop-nederland.nl

U bevindt zich hier: Home Projecten Kademuren Middelburg
  • ROP
  • ROP
  • ROP
  • ROP

Kademuren Middelburg

Ref : 2013-09

Adres :

Kousteensedijk
4331 Middelburg
Regio Zuid West
Aannemer Bouwgroep Peters Middelburg
Opdrachtgever Gemeente Middelburg

Na de eerste en tweede fase van de restauratie van de kademuren in Middelburg is nu de derde fase van start gegaan. Opdrachtgever is de gemeente Middelburg en de Bouwgroep Peters voert het werk uit.
Nadat de damwanden geslagen zijn is nu pas zichtbaar wat de oorzaak is van de schades aan de kademuren. De boveneinden van de houten funderingspalen zijn voor een groot gedeelte verrot, evenals de dwarsbalken(kespen) het langshout en het schuifhout. Een en ander heeft te maken met de verlaging van de waterstand. Op die manier kan zuurstof bij de houten palen komen waardoor ze worden aangetast.

Het project begint met het stabiliseren van de kademuur om verschuivingen en verzakkingen te voorkomen. Dit werk zal in ieder geval voor de zomervakantie plaats moeten vinden. Op dit moment worden er aan beide zijden van de fundering stalen buispalen in de grond geheid, deze worden voorzien van wapening en volgestort met beton. Over de stalen heipalen komen dan stalen balken dwars op de fundering en verbinden op die manier de heipalen met elkaar. In de volgende fase worden de stalen balken in beton gestort.
Nadat de kademuur opgevijzeld is, wordt er vanaf de in betongestorte stalen balken opgemetseld tot onderkant kademuur. De oude houten funderingspalen hebben dan geen functie meer en worden afgezaagd.
Bouwgroep Peters schakelt na de bouwvakvakantie de eerste leerling op dit project in.

Geolocalisatie :

Terug naar de lijst