rop-nederland.nl

U bevindt zich hier: Home Projecten Odeon, Venray
  • ROP
  • ROP
  • ROP
  • ROP

Odeon, Venray

Ref : 2013-06

Adres :

Hoenderstraat 10-12
5801CK Venray
Regio Zuid
Aannemer Bouwbedrijf Raedts, Venray
Aantal leerlingen 2
Architect Architectenbureau Olieslagers, Nieuw Bergen
Opdrachtgever Stichting Odeon, Venray

 

Odeon is een gemeentelijk monument. Het pand is opgetrokken in Gelderse bouwstijl. Het is gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. In het pand komt onder andere het oefenlokaal van de Koninklijke Harmonie Euterpe.
De voormalige dokterswjning Odeon bestaat uit een middenpartij van twee bouwlagen met topgevel en zadeldak en twee zijbouwen bestaande uit één bouwlaag met zadeldak. De raam – en deuropeningen bevinden zich grotendeels in de originele staat. De ramen op de begane grond hebben een hanekamboog en hardstenen dorpels.
De middenpartij is voorzien van een gedoogde, rijkversierde topgevel, waarvan de bekronende vazen helaas verdwenen zijn. De versieringen bestaan uit gepleisterde banden, waterlijsten, aanzetstukken, sluitstukken, pilasters, consoles, afdekbanden, voluten-tympaan en muurankers. In deze topgevel zitten twee ramen met in sierstuc gevulde boog. Daarboven twee blinde boogvensters met vlaggenstokgat en boog erboven.
De twee zijvleugels van Odeon hebben aan de dakrand hoge fries van siermetselwerk en profielsteen. De daken zijn gedekt met rode muldenpannen. Het  pand zal zoveel mogelijk worden hersteld. Achter Odeon wordt de nieuwe repetitiezaal van Euterpe gerealiseerd.

Geolocalisatie :

Terug naar de lijst