rop-nederland.nl

  • ROP
  • ROP
  • ROP
  • ROP

Opleidingen niveau 3

Allround Timmerman Restauratie BBL3
Als restauratietimmerman herstel je oud timmerwerk. Je leert onder begeleiding van een leermeester bijvoorbeeld kozijnen, deuren en ramen, trappen en leuningen te herstellen. Denk ook aan het vervangen van balken, pilaren, dakconstructies en plafonds.
De opleiding tot allround restauratietimmerman duurt twee jaar. Je moet minimaal twaalf maanden op restauratieprojecten werken. Als BBL3 gediplomeerd vakman ben je breed inzetbaar op feitelijk alle bouwprojecten.
Op de site van Fundeon vind je alle achtergrondinformatie over deze oplelding.

Allround Metselaar Herstel en restauratie BBL3
De BBL3-opleiding Allround Metselaar heeft een uitstroomrichting Herstel en restauratie. Tijdens je opleiding leer je meer over de oude technieken en de materialen die je gaat gebruiken. Onder begeleiding van een leermeester ga je oud metselwerk herstellen en restaureren. Je leert hoe je bijzonder metselwerk zoals bogen moet maken. Als gediplomeerd allround metselaar ben je heel breed inzetbaar in de bouw.
Op de site van Fundeon vind je alle achtergrondinformatie over deze oplelding.

Nog meer restauratievakmensen
Behalve timmerlieden en metselaars heeft het restauratievak natuurlijk ook andere vakmensen nodig. Denk aan stukadoors, schilders, steenhouwers en siersmeden.
• Als restauratiestukadoor kun je prachtig versierde plafonds repareren en in oude staat terugbrengen.
• Restauratieschilders leren de technieken van vroeger toe te passen. Je leert zelfs marmerimitaties te schilderen, een techniek die vroeger heel veel toegepast werd omdat echt marmer toen voor veel mensen te duur was.
• Restauratiesteenhouwers herstellen en vervangen oude elementen van monumenten. Je leert de ingewikkelde profielen van vroeger te hakken.
• Als restauratiesmid leer je bijvoorbeeld hoe je zeventiende-eeuws hekwerk kunt herstellen.

De ROP coördinator in jouw regio beschikt over alle informatie om je ook over deze vakken goed te kunnen adviseren en verwijzen!