rop-nederland.nl

  • ROP
  • ROP
  • ROP
  • ROP

Voorlichtingsavond MBO-opleiding Restauratie Timmeren niveau 3

Voorlichting 21 juni 2016 timmeren7-6-2016 | Tot 1 augustus a.s. kunnen leerlingen zich nog inschrijven voor de opleiding Restauratie Timmeren niveau 3. Daarna stopt deze opleiding. ROP Noord-Nederland en ROC van Drachten organiseren een informatieavond op dinsdag 21 juni.

De afgelopen jaren is de instroom bij bouwopleidingen tot een minimum gedaald. Dit heeft vergaande consequenties voor de instroom van de vervolgopleidingen in de restauratie op niveau 3. Nu de markt aantrekt zijn er nauwelijks geïnteresseerde en voldoende geschoolde leerlingen voor de opleiding Restauratie Timmeren op niveau 3 terwijl er bij ROP wel projecten worden gemeld waar leerlingen op geplaatst kunnen worden. Door wijzigingen in de kwalificatiestructuur is dit het laatste jaar dat de opleiding Restauratie Timmeren niveau 3 in de huidige vorm kan worden aangeboden. Leerlingen die vóór 1 augustus 2016 worden ingeschreven kunnen de huidige opleiding nog volgen!

Om te voorkomen dat vraag en aanbod nog schever komt te liggen heeft het Restauratie Opleidingsproject Noord-Nederland (ROP NN) samen met ROC Friese Poort Drachten het initiatief genomen voor een voorlichtingsavond op 21 juni a.s. om 19.30 uur op de Friese Poort in Drachten. Deze avond is gericht op leerlingen en medewerkers van de (restauratie)bouwbedrijven en op andere geïnteresseerden en is afgestemd met de drie noordelijke Opleidingsbedrijven (Praktijkcentrum Bouw Sappemeer, Bouwmensen Friesland en Bouwmensen Drenthe Noord West Overijssel). Ook voor (restauratie)bouwbedrijven kan het van belang zijn om te investeren in goed vakmanschap.

Voorlichting 21 juni 2016Voorlichtingsavond Restauratie Timmeren niveau 3

Datum          21 juni 2016

Locatie          ROC Friese Poort, Leidijk 49, 9402 TW Drachten

Aanvang       19.30 uur

Einde            21.00 uur

Organisatie    ROC Friese Poort en ROP NN

Aanmelden    ROC Friese Poort: 0900 8 996 996 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.